fbpx

פיתות זעתר מקמח כוסמין בהיר 80%

20 פיתות פיתות זעתר, מי לא אוהב? המראה, הטעם והריח, אוי הריח – תענוג! פנו לעצמכם קצת זמן, והכינו את המעדן הזה לעצמכם, לילדים, לאורחים ולכל מי שאתם חפצים ביקרו.

לבצק

1 ק"ג קמח כוסמין בהיר 80% מתוצרת נפלאות

2 כפות וחצי שמרים יבשים

3 כפות סוכר

בין 2 ל-2 וחצי כוסות מים

רבע כוס שמן

כף מלח

לציפוי

כוס זעתר

רבע כוס שומשום

כפית מלח

שמן זית

אופן ההכנה

מכניסים לקערה את הקמח, השמרים והסוכר.

מערבבים ומוסיפים כוס וחצי מים (וכוס נוספת משאירים בצד).

מוסיפים את השמן והמלח, מתחילים בלישה, מוסיפים מים בהדרגה לפי הצורך וממשיכים ללוש במשך 10 דקות עד שהבצק גמיש ואלסטי.

מכדררים את הבצק ומניחים לתפיחה 20 דקות.

לשים שוב ומניחים לתפיחה נוספת למשך 40 דקות.

מחלקים את הבצק ל 20 חלקים ומרדדים לעיגול (לא דק מדי).

מניחים בתבנית ומכסים במגבת למשך חצי שעה ולבדוק אם תפח (אם לא, אפשר להתפיח פרק זמן נוסף לפי הצורך).

מערבבים את תערובת המילוי עד שהזעתר ספוג היטיב, מניחים בעדינות כ 2 כפות מהמילוי בכל עיגול ועושים גומות באמצעות כריות האצבעות מבלי להרוס את התפיחה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך 15 דקות.

אפשר להכין פיתות גם ממילויים אחרים לבחירתכם:

1. לערבב 3 שיני שום כתוש עם רבע כפית כורכום, חצי כפית מלח וחצי כוס שמן זית.

2. לטפטף שמן זית ולהניח עלי בזיליקום / עגבניות שרי / פטה / מוצרלה / בטטה

3. לטפטף שמן זית ולהניח בצל סגול חתוך רצועות.