fbpx

פוקאצ'ות מקמח כוסמין 80%

כְּשֶׁבָּא לָכֶם לְגַוֵּן בְּתוֹךְ הַשִּׁגְרָה ▪️ אֲרוּחָה קְלִילָה עִם מְעַט אֲוִירָה ▪️ פוֹקָאצָ'ה טְעִימָה וּבְרִיאָה זוֹ הַבְּחִירָה ▪️ פְּרִיכָה, רֵיחָנִית וּמְגָרָה ▪️ שֶׁל מַלִי מֵאִירוֹב כַּמּוּבָן, מְלֵאַת הָאוֹרָה
כמות: 6 פוקאצ'ות
רמת קושי: קל עד בינוני

החומרים:

המתכון בכוס מדידה או כוס ח"פ לשתיה חמה:
5 כוסות קמח כוסמין בהיר 80%
כף וחצי שמרים יבשים
כף דבש
6 כפות שמן זית
כפית מלח
ועוד 3/4 כוס מים קרים (בערך)

תוספות לבחירה:

בצל סגול / בזיליקום / מוצרלה / פטה / ירקות קלויים / פטריות

אופן ההכנה:

מכניסים לקערה את הקמח, השמרים והדבש ומערבבים

מוסיפים כוס אחת של מים, מתחילים בלישה (במיקסר או ביד) מוסיפים את השמן, המלח וחצי כוס מים נוספת וממשיכים ללוש לבצק נוח גמיש אלסטי (תוך כדי הוספת טיפות מים לפי הצורך) במשך 10 דקות. (הבצק צריך להיות דביק).

משמנים את הבצק ומכסים למשך חצי שעה.

לשים שוב כשתי דקות ושוב מכסים למשך 20 דקות.

מחלקים את הבצק לששה חלקים, למתוח כל חלק בידיים רטובות לאורך, להניח על נייר אפייה מקומח ומחכים 5 דקות.

מותחים שוב את הבצק (להשאיר אותו קצת עבה), יוצרים בבצק שקעים/גומות (לא חורים) בעזרת כריות האצבעות.

מכינים תערובת של שמן זית, מלח גס ופפריקה או זעתר ומזלפים בנדיבות על הפוקצות.

מלמעלה מניחים את התוספות לבחירתם או לשלב כמה מהם.

משאירים בתבנית למנוחה במשך 40 דקות ומכניסים לתנור בחום 220 מעלות מדף שני מלמטה למשך כרבע שעה.

מוציאים ומזלפים כמה טיפות שמן נוספות.

בתיאבון!

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!