הם אינם דומים לאוזן ובוודאי שלא להמן, אבל מסורת היא מסורת והם גם טעימים ומתוקים כך שאף אחד מאיתנו לא חושב לוותר עליהם, לא בפורים!
הקמח – נפלאות. המתכון של מלי מאירוב. העונג, כולו שלכם!
לבצק:
3 וחצי כוסות קמח
כפית וחצי אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
3 כפות אבקת סוכר
200 גרם חמאה (שהוצאו מהמקרר שעתיים קודם..או מרגרינה)
שליש כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים
למלית:
פרג / ממרח תמרים / ממרח שוקולד
אופן ההכנה:
מעבדים לבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה או יותר.
מוציאים ומחלקים ל 3 חלקים, מקמחים את משטח העבודה ואת המערוך ומרדדים בעדינות.
קורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ או עם כוס, מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול, בעזרת 2 אצבעות רטובות סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית ומהדקים.
מניחים בתבנית עם מרווח של כ 2 ס"מ, מחממים תנור ל 175 מעלות ומכניסים למשך כ 12 דקות.
מוציאים (כשהם עדיין בצבע לבן כי הם מתייצבים בחוץ), ממתינים שיתקרר ומפזרים אבקת סוכר