fbpx

אוזני המן רכים ונימוחים בפה

הם אינם דומים לאוזן ובוודאי שלא להמן, אבל מסורת היא מסורת והם גם טעימים ומתוקים כך שאף אחד מאיתנו לא חושב לוותר עליהם, לא בפורים! הקמח – נפלאות. המתכון של מלי מאירוב. העונג, כולו שלכם!
  • לבצק:
    3 וחצי כוסות קמח
    כפית וחצי אבקת אפיה
    2 שקיות סוכר וניל
    3 כפות אבקת סוכר
    200 גרם חמאה (שהוצאו מהמקרר שעתיים קודם..או מרגרינה)
    שליש כוס שמן
    חצי כוס מיץ תפוזים
  • למלית:
    פרג / ממרח תמרים / ממרח שוקולד
  • אופן ההכנה:
    מעבדים לבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה או יותר.
    מוציאים ומחלקים ל 3 חלקים, מקמחים את משטח העבודה ואת המערוך ומרדדים בעדינות.
    קורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ או עם כוס, מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול, בעזרת 2 אצבעות רטובות סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית ומהדקים.
    מניחים בתבנית עם מרווח של כ 2 ס"מ, מחממים תנור ל 175 מעלות ומכניסים למשך כ 12 דקות.
    מוציאים (כשהם עדיין בצבע לבן כי הם מתייצבים בחוץ), ממתינים שיתקרר ומפזרים אבקת סוכר