fbpx

בייגלה ירושלמי מקמח לבן

אחד מהניחוחות של ירושלים זה הבייגלה הירושלמי. בייגלה מאורך עם המון שומשום עליו. פשוט מעדן. אז קבלו את הגרסה הביתית והבריאה לבייגלה הירושלמי.

לבצק

3+1/2 כוסות קמח לבן מתוצרת נפלאות

כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

כוס וחצי מים פושרים

כפית מלח

4 כפות שמן

לציפוי

ביצה טרופה

1 כפית מים

1/2 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

שומשום

אופן ההכנה

שמים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר ומערבלים במהירות נמוכה. מוסיפים שמן ומים בהדרגה, מגבירים את מהירות המיקסר ולשים כ-3 דקות. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד 10 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש. אם הבצק קשה מדי ניתן להוסיף מעט מים.

מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומתפיחים כשעה.

מחלקים את הבצק ל-5 כדורים, מכסים למשך 10 דקות תפיחה.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מקמחים מעט את משטח העבודה ויוצרים גומה בכל כדור. בעזרת האצבעות פותחים את הגומה לחישוק מאורך. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה מכסים ומתפיחים כ-40 דקות.

מצפים את הבייגלך: טורפים ביצה, מים, סוכר ומלח. מברישים בעדינות את הבייגלך ומפזרים שומשום בנדיבות.

אופים כ-20 דקות עד שהבייגלך מזהיבים.