fbpx

בייגל אישי מתוק מקמח כוסמין בהיר 80%

מחפשים משהו קליל לפתוח את הבוקר? רעיון לארוחה קלה בסיום היום? תנסו לחשוב על בייגל שמרים אישי. הוא טעים הוא משביע והוא מקמח כוסמין 80% – מאפה שהוא נטו רווח!

לבצק:
▪️ 4 כוסות קמח כוסמין בהיר 80%
▫️ כף וחצי שמרים יבשים
▪️ חצי כוס סוכר
▫️ שקית סוכר וניל
▪️ כפית תמצית וניל
▫️ רבע כוס שמן
▪️ ביצה טרופה
▫️ בין חצי כוס לכוס ורבע – מים
▪️ רבע כפית מלח

לסירופ:
▪️ כוס וחצי סוכר
▫️ כוס וחצי מים
▪️ כף דבש
▫️ כפית מיץ לימון

כדאי לדעת: בקמח כוסמין יש להוסיף את המים טיפין טיפין בזהירות ובהדרגה, כי ההבדל בין בצק יבש לבצק דליל יכול להיות בכמות קטנה של מים!

▪️ מכניסים לקערה את הקמח השמרים והסוכר, מערבבים, מוסיפים חצי כוס מים ומתחילים בלישה.
▫️ מוסיפים ביצה, סוכר וניל, תמצית וניל, שמן ועוד מעט מים וממשיכים ללוש במשך 8 דקות תוך כדי הוספת טיפות מים לפי הצורך.
▪️ מוסיפים מעט מלח ולשים עד לקבלת בצק חלק, אלסטי וטיפה דבוק לקרקעית הקערה מכסים למשך כ 40 דקות.
▫️ מוציאים את הבצק למשטח משומן ועם יד משומנת מחלקים ל 8 כדורים שווים.
▪️ מרדדים כל כדור, מגלגלים לרולדה, ממשיכים לגלגל לגליל ארוך, חותכים באמצע ומלפפים את שני הגלילים כמו צמה.
▫️ סוגרים לחישוק, מניחים בתבנית (מקפידים לשמור על רווחים) ומכסים שוב למשך 45 דקות.
▪️ מברישים ביצה טרופה, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות עד להזהבה.

בנתיים מכינים את הסירופ:
▪️ מכניסים לסיר את כל המצרכים ומבשלים עד לרתיחה.
▫️ מנמיכים את האש למשך כמה דקות נוספות ומקררים.
▪️ מוציאים את המאפים ומברישים את הסירופ