fbpx

בייגל

בייגל שתמיד נחמד שיש בבית. אפשר לגוון ולהוסיף תוספות ומזרה שונה בכל פעם לפת שחרית מעניינת לבית הספר או לעבודה.

דרגת קושי: קלה.
זמן ההכנה והתפחה: שעתיים.
זמן האפיה: 25 דקות.
כמות 20 – 18 (תלוי בגודל הבייגלים).

החומרים:

  • קילו קמח כוסמין 80% נפלאות (אפשר גם מקמח רגיל)
  • 20 גרם (2 כפות +כפית) שמרים יבשים
  • 70 גרם (1/4 כוס + כף) סוכר
  • 30 גרם (כף וחצי) מלח
  • 650 מ"ל (2.5 כוסות) מים.

לציפוי:

  • שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • אופציונלי: שומשום לבן/שחור/קמח/גרעינים
מתכון: אורית עובדיה. צילום וסטיילניג – לינוי ודרור. פורסם בעיתון המודיע

אופן ההכנה:

  • הניחו קמח, שמרים וסוכר בקערת המיקסר וערבלו בעזרת וו הלישה.
  • מזגו מים בהדרגה תוך כדי לישה.
  • הוסיפו מלח ולושי במשך 10 דקות.
  • כסו והניחו בצד לתפיחה במשך כ – 45 דקות (או עד להכפלת הנפח).
  • לושו ידנית שנית והניחו לתפיחה נוספת במשך כ – 25 דקות.
  • חממו תנור לטמפרטורה של 190 מעלות. חלקו לכדורים במשקל של 90 גרם, כסו והניחו למנוחה של 15 דקות. גלגלו לנקניק והדקו לצורת בייגל.
  • סדרו בתבנית עם נייר אפיה, כסו והניחו לתפיחה במשך כ – 25 – 20 דקות.
  • הברישU בשמן זית, זרו ציפוי והעבירו לתנור לאפיה במשך – 30 – 25 דקות.