fbpx

גביניות שמרים

מאפה גבינה מושלם. שילוב של בצק שמרים עם מלית גבינה וצימוקים יוצרים יחד מאפה פשוט ומושלם והוא מתאים לכל סיטואציה, משפחתית, חברתית וחגיגית!

המצרכים:

▪️ 4 כוסות קמח
▪️ כף שמרים יבשים
▪️ 3/4 כוס סוכר
▪️ כף אינסטנט וניל
▪️ גרידת לימון מחצי לימון
▪️ כוס חלב
▪️ 2 ביצים
▪️ 150 גר' חמאה (או מחמאה)

למילוי:

▪️ 250 גר' ריקוטה
▪️ 250 גר' טוב טעם
▪️ 1/2 כוס סוכר
▪️ 2 חלמונים
▪️ כפית מיץ לימון
▪️ כפית גרידת לימון
▪️ 2 סוכר וניל
▪️ 2 כפות אינסטנט וניל
▪️ 1 כף קונפלור

לציפוי:

▪️ פירות יער או צימוקים
▪️ ביצה טרופה

לאחר האפיה:
▪️ אבקת סוכר או מי סוכר

1️⃣ בזמן העבודה על חלק מהבצק כדאי שהשאר יהיה במקרר❗️ 2️⃣ אפשר להשתמש עם סוג אחד של גבינה לכל 500 הגר'❗️ 3️⃣ הלימון לא חובה❗️ 4️⃣ הבצק מדהים אחרי מקרר❗️ 5️⃣ כוס מדידה או כוס ח"פ לשתיה חמה❗️

▫️ מכניסים לקערה את הקמח השמרים והסוכר ומערבבים.
▫️ מוסיפים את גרידת הלימון, אינסטנט וניל, החלב, הביצים והחמאה, ולשים במשך 12 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך.
▫️ משמנים יד אחת, מרימים את הבצק על גבי ניילון נצמד, עוטפים ומכניסים למקרר למשך כשעתיים או יותר (אפשר גם למשך כל הלילה).

מכינים את המילוי:
▫️ מערבבים את כל המצרכים, מערבבים ומכניסים למקרר.
▫️ מוציאים את הבצק ומחלקים ל – 3.
▫️ מרדדים כל חלק על משטח מקומח, חותכים למרובעים, שמים מילוי במרכז הריבוע וסוגרים למעטפה או חצי מעטפה.
▫️ מפזרים את הצימוקים או פירות היער ועם אצבע רטובה מדביקים בצק לבצק שלא יפתח.
▫️ מניחים בתבנית למשך 40 דקות, מורחים ביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 175 מעלות עד להזהבה.
▫️ מוציאים ומפזרים אבקת סוכר או מי סוכר.