fbpx

חלת חג מתוקה מקמח כוסמין לבן

החלה הקלאסית משנה את טעמה וצורתה והופכת לחלה חגיגית ואיכותית במיוחד.

3+1/2 כוסות קמח כוסמין לבן מתוצרת נפלאות

1/2 כוס סוכר

כף דבש

1+1/4 כפות שמרים יבשים

1 ביצה

1/4 כוס שמן

3/4 כוס מים פושרים

1 כפית מלח

לציפוי

1 חלמון

1 כפית מים

1 כפית סוכר

אופן ההכנה

בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים והסוכר ומתחילים לערבל. מוסיפים דבש, ביצה ושמן. מוסיפים מים בהדרגה. מגבירים את מהירות המיקסר. מוסיפים מלח ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. אם הבצק קשה מדי מוסיפים מעט מים. יוצרים בידיים משומנות כדור מהבצק ומעבירים לקערה. מכסים ומתפיחים כשעה.

מקמחים מעט את משטח העבודה, מחלקים את הבצק ל-9 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור ומניחים בתבנית עגולה בקוטר 28 ס״מ, מרופדת בנייר אפייה. מכסים ומתפיחים כשעה ורבע.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מערבבים חלמון עם מים וסוכר ומברישים את החלה. מפזרים שומשום מעל ואופים כ-35 דקות עד שהחלה מזהיבה.