הצטרפו למועדון "נפלאות באפיה" ותקבלו למייל שלכם מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו.

מתכונים: מלי מאירוב עיצוב: בתשי כוחיי
© 2019 כל הזכויות שמורות לקמח מלכים
3+1/2 כוסות קמח כוסמין לבן מתוצרת נפלאות
1/2 כוס סוכר
כף דבש
1+1/4 כפות שמרים יבשים
1 ביצה
1/4 כוס שמן
3/4 כוס מים פושרים
1 כפית מלח
1 חלמון
1 כפית מים
1 כפית סוכר
בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים והסוכר ומתחילים לערבל. מוסיפים דבש, ביצה ושמן. מוסיפים מים בהדרגה. מגבירים את מהירות המיקסר. מוסיפים מלח ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. אם הבצק קשה מדי מוסיפים מעט מים. יוצרים בידיים משומנות כדור מהבצק ומעבירים לקערה. מכסים ומתפיחים כשעה.
מקמחים מעט את משטח העבודה, מחלקים את הבצק ל-9 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור ומניחים בתבנית עגולה בקוטר 28 ס״מ, מרופדת בנייר אפייה. מכסים ומתפיחים כשעה ורבע.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מערבבים חלמון עם מים וסוכר ומברישים את החלה. מפזרים שומשום מעל ואופים כ-35 דקות עד שהחלה מזהיבה.
מתכונים: מלי מאירוב עיצוב: בתשי כוחיי
© 2019 כל הזכויות שמורות לקמח מלכים