דף הבית
אודותינו
הקמחים שלנו
שו"ת
מתכונים
צור קשר
תפריט
דף הבית
אודותינו
הקמחים שלנו
שו"ת
מתכונים
צור קשר
לחם דגנים
תמיד נחמד שיש בבית לחם כפרי כמו במאפיות המקצועיות. שימו לב. סוג הקמח משפיע על כמות המים.
דרגת קושי: בינונית.
זמן הכנה: 30 דקות.
זמן הבישול 30 דקות.
כמות: 5 מנות.
לבצק:
500 גרם (4 כוסות) קמח חיטה 80% נפלאות
250 גרם (2 כוסות) קמח חיטה 100% נפלאות
250 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין 100% נפלאות
10 גרם (כף וחצי) גלוטן
17 גרם (1.5 כפות) שמרים יבשים
40 גרם (1/4 כוס) שומשום
80 גרם (1/2 כוס) פשתן
40 גרם (1/4 כוס) חמניות
30 גרם (כף וחצי) מלח
650 מ"ל (2.5 כוסות) מים.
לציפוי:
מעט מים
מעט קמח
כ – 1/4 כוס פשתן וגרעינים (מעורב).
מתכון: אורית עובדיה. צילום וסטיילניג – לינוי ודרור. פורסם בעיתון "המודיע"
אופן ההכנה:
הניחו קמחים, שמרים וגלוטן בקערת המיקסר וערבלו בעזרת וו הלישה.
מזגו מים בהדרגה תוך כדי לישה. הוסיפו מלח ודגנים ולושו במשך 10 דקות.
כסו והניחו בצד לתפיחה במשך כ – 45 דקות (או עד להכפלת הנפח).
חממו תנור לטמפרטורה של 190 מעלות. חלקו הבצק לשניים.
עצבו כל חלק לצורת כיכר עגול או מוארך וחרצו חריצים בחלקו העליון של הכיכר.
הניחו בתבנית עם נייר אפיה, כסו והניחו לתפיחה במשך כ – 30 דקות.
הברישו במים, פזרו קמח, זרו ציפוי והעבירו לתנור לאפיה במשך 35 דקות.