fbpx

לחם דגנים

תמיד נחמד שיש בבית לחם כפרי כמו במאפיות המקצועיות. שימו לב. סוג הקמח משפיע על כמות המים.
  • דרגת קושי: בינונית.
  • זמן הכנה: 30 דקות.
  • זמן הבישול 30 דקות.
  • כמות: 5 מנות.

לבצק:

  • 500 גרם (4 כוסות) קמח חיטה 80% נפלאות
  • 250 גרם (2 כוסות) קמח חיטה 100% נפלאות
  • 250 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין 100% נפלאות
  • 10 גרם (כף וחצי) גלוטן
  • 17 גרם (1.5 כפות)  שמרים יבשים
  • 40 גרם (1/4 כוס) שומשום
  • 80 גרם (1/2 כוס) פשתן
  • 40 גרם (1/4 כוס) חמניות
  • 30 גרם (כף וחצי) מלח
  • 650 מ"ל (2.5 כוסות) מים.

לציפוי:

  • מעט מים
  • מעט קמח
  • כ – 1/4 כוס פשתן וגרעינים (מעורב).
מתכון: אורית עובדיה. צילום וסטיילניג – לינוי ודרור. פורסם בעיתון "המודיע"

אופן ההכנה:

  • הניחו קמחים, שמרים וגלוטן בקערת המיקסר וערבלו בעזרת וו הלישה.
  • מזגו מים בהדרגה תוך כדי לישה. הוסיפו מלח ודגנים ולושו במשך 10 דקות.
  • כסו והניחו בצד לתפיחה במשך כ – 45 דקות (או עד להכפלת הנפח).
  • חממו תנור לטמפרטורה של 190 מעלות. חלקו הבצק לשניים.
  • עצבו כל חלק לצורת כיכר עגול או מוארך וחרצו חריצים בחלקו העליון של הכיכר.
  • הניחו בתבנית עם נייר אפיה, כסו והניחו לתפיחה במשך כ – 30 דקות.
  • הברישו במים, פזרו קמח, זרו ציפוי והעבירו לתנור לאפיה במשך 35 דקות.