fbpx

לחם זיתים ועגבניות מיובשות

דרגת קושי: קלה עד בינונית.
זמן הכנה והתפחה: שעתיים.
זמן האפיה: 45 דקות.
כמות: כיכר אחת.

החומרים:
500 גרם (4 כוסות) קמח כוסמין לבן "נפלאות"
14 גרם (2 כפות) גלוטן
8 גרם (3/4 כף) שמרים יבשים
8 גרם (כף) משפר אפיה
20 מ"ל (1.5 כפות) שמן זית
220 מ"ל (כוס פחות 2 כפות) מים
10 גרם ( 1/2 כף) מלח דק
40 גרם (1/3 כוס) עגבניות מיובשות
40 גרם (1/4 כוס) זיתים איכותיים.

מתכון: אורית עובדיה. צילום וסטיילניג – לינוי ודרור. פורסם בעיתון המודיע

אופן ההכנה:
קצצו עגבניות מיובשות וזיתים.
הניחו בקערת המיקסר קמח, גלוטן, משפר אפיה ושמרים.
ערבבו מעט עם וו הלישה.
מזגו מים בהדרגה תוך כדי לישה.
הוסיפו את שמן הזית והמשיכו ללוש (אפשר גם ידנית).
הוסיפו מלח, זיתים, ועגבניות והמשיכו ללוש.
סך כל הלישה כעשר דקות.
כסו הקערה והניחו בצד לתפיחה במשך כשעה (או עד להכפלת הנפח).
עצבו לצורת כיכר (אפשר גם בתוך תבנית), התפיחו שנית במשך כ – 40 דקות.
חממו תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
הברישו במעט מים.
הכניסו לתנור לאפיה במשך 35 דקות.

טיפ מהשף:
? השימוש בקמחים של קמח "נפלאות" הופכים את חוית האפיה לנעימה יותר.
זו פעם ראשונה שאני משתמשת בקמח כוסמין שלא דורש שום שינוי בכמות הנוזלים.
כך תוכלו להמיר כל מתכון בלי להסתבך.