fbpx

לחם שום מקמח כוסמין מלא 100%

לחם השום המוכר והאהוב באותו טעם אבל בגירסה בריאה וטעימה הרבה יותר.

1 ק"ג קמח כוסמין 100% מתוצרת נפלאות

2+1/2 כפות שמרים

כף סוכר

1/2 כוס שמן זית

כ-3 כוסות מים פושרים

1 כף מלח

לשמן שום

1 כוס שמן זית

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

4 שיני שום כתושות

מעט שמן זית לזילוף

מלי

אופן ההכנה

בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר ושמרים ומתחילים לערבל במהירות נמוכה.

מוסיפים שמן זית ומים בהדרגה ומגבירים את מהירות המיקסר. מוסיפים מלח ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך גמיש ואחיד. אם הבצק קשה מדי ניתן להוסיף מעט מים.

מעבירים את הבצק בידיים משומנות לקערה משומנת מעט. מכסים ומתפיחים כשעה.

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. על משטח עבודה מקומח מרדדים כל חלק לריבוע בעובי כחצי ס”מ.

חותכים למלבנים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מחממים תנור ל-190.

מכינים את שמן השום: מערבבים בקערה שמן זית, פטרוזיליה קצוצה ושום כתוש. מברישים את המלבנים בשמן שום. מתפיחים כחצי שעה.

מכניסים לתנור לכרבע שעה עד שהלחם מזהיב. מוציאים מהתנור ומזלפים מעט שמן זית על הלחם.