הצטרפו למועדון "נפלאות באפיה" ותקבלו למייל שלכם מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו.

מתכונים: מלי מאירוב עיצוב: בתשי כוחיי
© 2019 כל הזכויות שמורות לקמח מלכים
1 ק"ג קמח כוסמין לבן 80% מתוצרת נפלאות
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
3+1/2 כוסות מים פושרים
2 כפיות מלח
1/2 כוס שמן
חלמון
כפית מים
כפית סוכר
בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומתחילים לערבל במהירות נמוכה. מוסיפים שמן ומים בהדרגה, מגבירים את מהירות המיקסר, מוסיפים את המלח ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. אם הבצק קשה מדי ניתן להוסיף מעט מים.
בידיים משומנות יוצרים כדור מהבצק ומעבירים לקערה משומנת. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה.
מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-15 יחידות. מעצבים את יחידות הבצק לצורת לחמניה ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. יש להניח את הלחמניות במרחק של כ-2 ס"מ זו מזו כדי לאפשר להן לתפוח. מכסים את התבנית ומתפיחים עוד שעה.
מחממים תנור ל-200 מעלות
מערבבים חלמון עם מים וסוכר, מברישים את הלחמניות ומכניסים לתנור לכ-20 דקות עד שהן מזהיבות.
מתכונים: מלי מאירוב עיצוב: בתשי כוחיי
© 2019 כל הזכויות שמורות לקמח מלכים