fbpx

לחמניות שאור

לחמניות טעימות ובריאות עם חמיצות קלה. לא לשכוח להכין מחמצת!
דרגת קושי: בינונית.
זמן ההכנה והתפחה: שעתיים.
זמן האפיה: 25 דקות.
כמות: 13 – 10 לחמניות (תלוי בגודל).
?
החומרים:
▪300 גרם (2 כוסות) קמח חיטה "נפלאות" 80%
▪200 גרם (1.5 כוסות) קמח כוסמין נפלאות 80%
▪15 גרם (2 כפות) גלוטן *16 גרם (1/2 כף) דבש
▪250 גרם מחמצת
▪16 גרם (2.5 כפות) מלח
▪230 מ"ל (כוס) מים
▪50 גרם (1/2 כוס) פרג שלם
▪30 גרם (1/4 כוס) גרעיני חמניה
לציפוי:
▪פרג וגרעיני חמניה
מתכון: אורית עובדיה. צילום וסטיילניג – לינוי ודרור. פורסם בעיתון המודיע
אופן ההכנה:
▫הניחו קמחים, גלוטן, דבש ומחמצת בקערת המיקסר וערבלו בעזרת וו הלישה.
▫מזגו מים בהדרגה תוך כדי לישה.
▫הוסיפו מלח ותוספות ולושו במשך 10 דקות.
▫כסו והניחו בצד לתפיחה במשך כ – 30 דקות.
▫קפלו את הבצק ל – 3 והניחו לתפיחה נוספת במשך כ – 20 דקות.
▫חממו תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
▫חלקו כדורים במשקל של 80 גרם, כסי והניחו למנוחה של 15 דקות.
▫שטחו מעט כל כדור באופן ידני וקפלו עד לקבלת צורת לחמניה קנה אובלית.
▫סדרו בתבנית על נייר אפיה, כסו והניחו לתפיחה במשך כ – 25 – 20 דקות.
▫הברישו במים, זרו ציפוי והעבירו לתנור לאפיה במשך 25 דקות.
טיפ מהשף:  אני אופה את הלחמניות האלו שנים, ומעולם לא יצאו כל כך קלות וטעימות.
מעולם לא יצאו כל כך עדינות כמו בפעם שהשתמשתי בקמח נפלאות.