fbpx

לחם מרוקאי מקמח כוסמין בהיר 80%

בא לכם לפעמים לארח כמו פעם? עם אוירה כמו פעם, וניחוחות מפעם? או שאתם סתם רוצים ארוחה נוסטלגית מלאת טעם? המאפה המושלם הזה תוצרת בית יחזיר אתכם לחויות הקסומות הללו מפעם! המתכון הנהדר של מלי מאירוב והקמח המשובח של "נפלאות".

המצרכים:

▪️ 4 כוסות קמח כוסמין בהיר 80%
▪️ כף שמרים
▪️ כף דבש
▪️ 3 כפות שמן זית
▪️ 3/4 כוס מים רגילים (ולשמור עוד חצי כוס בצד רק למקרה הצורך)
▪️ כפית מלח

מתכון: מלי מאירוב. צילום: איטל איטלי.

אופן ההכנה:

▫️ מכניסים לקערה את הקמח, השמרים והדבש ומערבבים.
▫️ מוסיפים את השמן, המים והמלח, ולשים עד לקבלת בצק רך.
במידת הצורך להוסיף מים לאט ועם כף.
▫️ מכסים להתפחה למשך שעה.
▫️ מקמחים את משטח העבודה, מחלקים ל 8 חלקים שווים, מכדררים כל חלק ומכסים עם מגבת למשך 10 דקות.
▫️ לוקחים כל כדור, משטחים עם כפות היידים על משטח מקומח (לעובי פיתה, לא דק מדי), ומניחים על גבי ריבוע נייר אפיה מקומח.
▫️ מכסים לרבע שעה נוספת ומזלפים טיפות שמן זית על הבצק.
▫️ מחממים סיר גריל חשמלי ומקמחים את החלק התחתון של הסיר.
▫️ מרימים בעדינות את נייר האפיה עם הפיתה, מניחים בצורה הפוכה כשהבצק כלפי מטה והנייר למעלה, מסירים את הנייר, ואופים במשך כשתי דקות בכל צד.
▫️ מוציאים, עוטפים במגבת, ומזמינים את כולם לחגיגה..

 

שונות:
1️⃣ זהירות: לעמוד על המשמר משום שהבצק נשרף במהירות.
2️⃣כשמשתמשים בקמח כוסמין הבצק יכול להיראות יבש, אבל זה רק נראה, אין למהר ולהוסיף מים.