fbpx

באגטים מכוסמין בהיר 80%

טעים, פריך ופשוט להכנה. אחרי הנסיון הראשון לא תרצו להחליף בשום לחם אחר

המצרכים:

▪️ 1/2 קילו קמח
▪️ 1 כפית סוכר
▪️ 1 כף שמרים יבשים
▪️ 1 כוס מים
▪️ 3 כפות שמן
▪️ 1 כפית מלח

טיפ: לקבלת קרום פריך, יש להכניס קערת מים בתחתית התנור במהלך האפיה.

אופן ההכנה:

▫️ מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים.
▫️ מוסיפים את המים, השמן והמלח ומתחילים בלישה.
▫️ מוסיפים טיפות מים לפי הצורך וממשיכים בלישה במשך 8 דקות, עד שהבצק דבוק לקרקעית ומנותק מהדפנות.
▫️ מכדררים את הבצק עם יד משומנת, ומכסים למשך 45 דקות.
▫️ מחלקים את הבצק ל 8 כדורים ומכסים למשך 5 דקות נוספות.
▫️ מקמחים מעט את משטח העבודה, מרדדים כל כדור, מגלגלים לרולדה, ומעצבים לצורת אליפסה.
▫️ חורצים בעזרת סכין (2 חריצים למעלה באלכסון), מניחים בתבנית, ומשאירים במשך 40 דקות.
▫️ מפזרים מעט קמח, ומכניסים לתנור (מדף שני מלמטה) על 190 מעלות טורבו עד לקבלת צבע זהוב – שחום.
▪️ אם אין תוכנית טורבו, יש לאפות בחום של 200 מעלות רגיל.▪️