fbpx

מתכון ללחמניות כוסמין בציפוי פיצוחים

לחמניות נהדרות, בריאות ויפות מקמח כוסמין 100% שמתאימות עצמן לכל ארוחה. בשבת עם הסלטים, ביום יום עם הגבינות, ובעבודה, כריך עם מעט ירקות.

המצרכים:
▪️3 וחצי כוסות קמח כוסמין מלא (או קמח חיטה מלא)
▪️כף שמרים יבשים
▪️2 כפות דבש
▪️כוס וחצי מים פושרים
▪️רבע כוס שמן
▪️כפית מלח

לפיזור:
▪️גרעיני דלעת
▪️גרעיני חמניה
▪️שומשום

*️⃣ המתכון בכוס מדידה או חד פעמי לשתיה חמה *️⃣ כדאי להתחיל עם פחות מים מהרשום במתכון ולהוסיף בטיפות לפי הצורך

אופן ההכנה:

▫️מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים והדבש, מערבבים ומוסיפים את המים.
▫️מתחילים בלישה ומוסיפים את השמן והמלח.
▫️ממשיכים ללוש ומוסיפים טיפות מים לפי הצורך, עד שהבצק דבוק לקרקעית ותלוי על וו הלישה.
▫️משמנים את הבצק, מכסים ומתפיחים במשך שעה. (אפשר להכניס למקרר למשך 3 שעות).
▫️מחלקים את הבצק ל – 15 כדורים ומכסים במשך 10 דקות.
▫️מרדדים כל כדור על משטח משומן ומעצבים לצורת לחמניה.
▫️מסדרים בתבנית, מברישים במים, מפזרים את הגרעינים והשומשום ומכסים עם בד במשך שעה.
▫️מכניסים לתנור בחום של 200 מע' מדף שני מלמטה עד להזהבה.