fbpx

לחמניות כוסמין בציפוי פיצוחים

לחמניות נהדרות, בריאות ויפות מקמח כוסמין 100% שמתאימות עצמן לכל ארוחה. בשבת עם הסלטים, ביום יום עם הגבינות, ובעבודה, כריך עם מעט ירקות.

המצרכים:
▪️ 3 וחצי כוסות קמח כוסמין מלא (או קמח חיטה מלא)
▪️ כף שמרים יבשים
▪️ 2 כפות דבש
▪️ כוס וחצי מים פושרים
▪️ רבע כוס שמן
▪️ כפית מלח

לפיזור:
▪️ גרעיני דלעת
▪️ גרעיני חמניה
▪️ שומשום

*️⃣ המתכון בכוס מדידה או חד פעמי לשתיה חמה *️⃣ כדאי להתחיל עם פחות מים מהרשום במתכון ולהוסיף בטיפות לפי הצורך

אופן ההכנה:

▫️ מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים והדבש, מערבבים ומוסיפים את המים.
▫️ מתחילים בלישה ומוסיפים את השמן והמלח.
▫️ ממשיכים ללוש ומוסיפים טיפות מים לפי הצורך, עד שהבצק דבוק לקרקעית ותלוי על וו הלישה.
▫️ משמנים את הבצק, מכסים ומתפיחים במשך שעה. (אפשר להכניס למקרר למשך 3 שעות).
▫️ מחלקים את הבצק לכ 7-8 כדורים ומכסים במשך 10 דקות.
▫️ מרדדים כל כדור על משטח משומן ומעצבים לצורת לחמניה.
▫️ מסדרים בתבנית, מברישים במים, מפזרים את הגרעינים והשומשום ומכסים עם בד במשך שעה.
▫️ מכניסים לתנור בחום של 200 מע' מדף שני מלמטה עד להזהבה.