fbpx

לחמניות תפוח

בואו לשדרג את שולחן החג עם לחמניות מיוחדות ויפיפיות, מתאימות לאוירת החג. לחמניות תפוח שהכינה מלי מאירוב הנהדרת, לצד התפוח והדבש. מקסים.

המצרכים:

▪️ 4 כוסות קמח כוסמין לבן (או קמח לבן רגיל)
▪️ כף ורבע שמרים יבשים
▪️ חצי כוס סוכר
▪️ כף דבש
▪️ כוס מים פושרים (ועוד כוס להוספה)
▪️ רבע כוס שמן
▪️ כפית מלח

להברשה ראשונה:
▪️ חלמון
▪️ כפית מים

לקישוט:
▪️ 2 גרעיני דלעת

הברשה שניה:
▪️ 2 כפיות דבש
▪️ כפית מים רותחים

אופן ההכנה:

▫️ מכניסים לקערה את הקמח, השמרים, הסוכרוהדבש ומערבבים
▫️ מוסיפים את המים והשמן ולשים כשתי דקות
▫️ מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש תוך כדי הוספתמים בטיפות ובזהירות עד לקבלת בצק גמיש ונתלה על וו הלישה וקצת דבוק לקרקעית
▫️ מכדררים את הבצק, משמנים אותו מעט, מכניסים בקערה, ומכסים למשך 45 דקות
▫️ מחלקים לכדורים במשקל 65 גר' (בגודל של כדור פינג פונג), מניחים בתבנית שקעים, מכניסים את התבנית בשקית ניילון ומניחים להתפחה נוספת במשך 45 דקות
▫️ תוקעים במרכז מקל בייגלה או שיפוד עץ חתןך,, מברישים, ושימו 2 גרעיני דלעת לקישוט
▫️ מכניסים לתנור מדף שני מלמטה (לא טורבו) בחום של 200 מעלות עד שמתקבל צבע זהוב.
▫️ מוציאים ומברישים בתערובת השניה

? אם אין מספיק תבניות, אפשר להכין את הכדורים לתפוח בנתיים, ולהכניס כשהתבנית יוצאת מהתנור, יש רק להרים בזהירות ולכסות שוב לתפיחה קלה.