fbpx

מתכון ללחמניות תפוח

בואו לשדרג את שולחן החג עם לחמניות מיוחדות ויפיפיות, מתאימות לאוירת החג. לחמניות תפוח שהכינה מלי מאירוב הנהדרת, לצד התפוח והדבש. מקסים.

המצרכים:

▪️4 כוסות קמח כוסמין לבן (או קמח לבן רגיל)
▪️כף ורבע שמרים יבשים
▪️חצי כוס סוכר
▪️כף דבש
▪️כוס מים פושרים (ועוד כוס להוספה)
▪️רבע כוס שמן
▪️כפית מלח

להברשה ראשונה:
▪️חלמון
▪️כפית מים

לקישוט:
▪️2 גרעיני דלעת

הברשה שניה:
▪️2 כפיות דבש
▪️כפית מים רותחים

אופן ההכנה:

▫️מכניסים לקערה את הקמח, השמרים, הסוכרוהדבש ומערבבים
▫️מוסיפים את המים והשמן ולשים כשתי דקות
▫️מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש תוך כדי הוספתמים בטיפות ובזהירות עד לקבלת בצק גמיש ונתלה על וו הלישה וקצת דבוק לקרקעית
▫️מכדררים את הבצק, משמנים אותו מעט, מכניסים בקערה, ומכסים למשך 45 דקות
▫️מחלקים לכדורים במשקל 65 גר' (בגודל של כדור פינג פונג), מניחים בתבנית שקעים, מכניסים את התבנית בשקית ניילון ומניחים להתפחה נוספת במשך 45 דקות
▫️תוקעים במרכז מקל בייגלה או שיפוד עץ חתןך,, מברישים, ושימו 2 גרעיני דלעת לקישוט
▫️מכניסים לתנור מדף שני מלמטה (לא טורבו) בחום של 200 מעלות עד שמתקבל צבע זהוב.
▫️מוציאים ומברישים בתערובת השניה

🍏 אם אין מספיק תבניות, אפשר להכין את הכדורים לתפוח בנתיים, ולהכניס כשהתבנית יוצאת מהתנור, יש רק להרים בזהירות ולכסות שוב לתפיחה קלה.