fbpx

מתכון לעוגת שמרים בבקה עם תפוחי עץ ושטרויזל

עוגת שמרים במילוי תפוחים לשנה טובה ומתוקה. רכה, נימוחה וקלה להכנה.

המצרכים:

לבצק שמרים:
▪️3 כוסות קמח (420 גר')
▪️כף שמרים יבשים
▪️חצי כוס סוכר
▪️2 ביצים
▪️120 גרם חמאה רכה
▪️רבע כוס מים או חלב
▪️רבע כפית מלח
▪️כף אבקת פודינג וניל

למילוי תפוחים:
▪️30 גר' חמאה
▪️5 תפוחי עץ גרנד סמיט מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
▪️4 כפות סוכר
▪️כפית קינמון
▪️כף וחצי אבקת אינסטנט וניל
▪️צימוקים או חופן אגוזי מלך (לא חובה).

לשטרויזל (ציפוי פירורים):
▪️3 כפות סוכר
▪️3 כפות קמח
▪️2 כפות שמן

להברשה:
▪️ביצה טרופה

✅ המתכון בכוס מדידה או כוס חד פעמי לשתיה חמה. ✅ ניתן להכין 2 עוגות בשתי תבניות אינגליש.

אופן ההכנה: ✍️

▫️מכניסים לקערה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים.
▫️מוסיפים את הביצים ומתחילים ללוש במשך 2 דקות.
▫️מוסיפים את החמאה, המים, המלח ואבקת הפודינג ולשים במשך 12 דקות נוספות.

 שימו לב. הבצק צריך להיות רך מאוד, אם יבש יש להוסיף מעט מים.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעתיים (או למשך הלילה).

▫️בינתיים מכינים את המילוי, ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את התפוחים, את הסוכר והקינמון ומבשלים תוך כדי עירבוב עד שמתרכך והנוזלים מצטמצמים.
▫️מוסיפים אבקת אינסטנט, צימוקים או אגוזים ומקררים.

▫️מכינים את השטרויזל, מערבבים את הסוכר, הקמח והשמן לפירורים.

▫️מוציאים מחצית הבצק מהמקרר, מרדדים על משטח מקומח מאוד, מפזרים את תערובת תפוחי העץ על כל הבצק ומגלגלים לרולדה.
▫️חוזרים על הפעולה עם חצי הבצק השני, מחברים לצמה, מניחים בתבנית אינגליש או תבנית עגולה, ומכסים למשך שעה ורבע.
▫️מברישים בביצה טרופה ומפזרים את השטרויזל.
▫️מכניסים לתנור (מדף שני מלמטה) בחום של 175 מע' עד להזהבה.
▫️מוציאים ומפזרים אבקת סוכר.