fbpx

מתכון לעוגת תפוזים שיש

אפשר לומר שאין זכרונות ילדות ללא "עוגת שיש של אמא"❗️ רכה, אוורירית, ריח היישר מגן העדן ולא צריך שום סיבה מיוחדת להכין אותה, פשוט עוגה טובה של אמא טובה.

המצרכים:

▪️6 ביצים
▪️כוס וחצי סוכר
▪️2 כוסות קמח "נפלאות"
▪️3/4 כוס שמן
▪️1 כוס מיץ תפוזים (רצוי קנוי – למטרת אווריריות)
▪️גרידת תפוז (מתפוז אחד)
▪️1 שקית סוכר וניל
▪️3 ורבע כפיות אבקת אפיה
▪️1 כפית קקאו

⏺ המתכון בכוס ח"פ חמה ⏺ אפשר להשאיר כעוגת תפוזים בלבד בלי להוסיף קקאו ⏺ אם אתם אופים בסיר פלא או בתבנית קוגלהוף הופכים את העוגה מיד עם היציאה מהתנור וכך הגובה ישמר

אופן ההכנה:

▪️מקציפים בקערת מיקסר 6 חלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף מבריק ויציב (כמו קצפת, לא נוקשה מדי), ומעבירים את הקצף לקערה נקיה.

▪️מקציפים בקערת המיקסר (בלי לשטוף) את 6 החלמונים עם חצי כוס סוכר לקצף צהוב בהיר (בערך כ 8 דקות).

▪️ממשיכים במהירות נמוכה ומוסיפים שמן, מיץ תפוזים, גרידת התפוז, סוכר וניל, את הקמח ו 3 כפיות אבקת אפיה עד לתערובת אחידה.

▪️מקפלים בעדינות את התערובת לקצף החלבונים עד לאיחוד.

▪️מוציאים כוס מהתערובת בזהירות ומוסיפים כפית קקאו, רבע כפית אבקת אפיה וכפית מיץ תפוזים.

▪️שופכים את התערובת הבהירה לתבנית קוטר 24 (או לסיר פלא – בלי לשמן את התבנית, או לתבנית חד פעמי עגולה או מרובעת – עם נייר אפיה) ומעל זה את התערובת הכהה ומקשקשים עם שיפוד.

▪️מכניסים לתנור בחום של 170 מעלות, מדף שני מלמטה למשך 50 דקות (אין לפתוח את התנור לפני 50 דקות).

▪️לאחר 50 דקות פותחים ובודקים עם שיפוד, אם מוכן משאירים לעוד כמה דקות, אם לא מוכן ממשיכים לעוד 10 דקות ובודקים שוב.