הצטרפו למועדון "נפלאות באפיה" ותקבלו למייל שלכם מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו.

מתכונים: מלי מאירוב עיצוב: בתשי כוחיי
© 2019 כל הזכויות שמורות לקמח מלכים
המצרכים:
▪️ 6 ביצים
▪️ כוס וחצי סוכר
▪️ 2 כוסות קמח "נפלאות"
▪️ 3/4 כוס שמן
▪️ 1 כוס מיץ תפוזים (רצוי קנוי – למטרת אווריריות)
▪️ גרידת תפוז (מתפוז אחד)
▪️ 1 שקית סוכר וניל
▪️ 3 ורבע כפיות אבקת אפיה
▪️ 1 כפית קקאו
אופן ההכנה:
▪️ מקציפים בקערת מיקסר 6 חלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף מבריק ויציב (כמו קצפת, לא נוקשה מדי), ומעבירים את הקצף לקערה נקיה.
▪️ מקציפים בקערת המיקסר (בלי לשטוף) את 6 החלמונים עם חצי כוס סוכר לקצף צהוב בהיר (בערך כ 8 דקות).
▪️ ממשיכים במהירות נמוכה ומוסיפים שמן, מיץ תפוזים, גרידת התפוז, סוכר וניל, את הקמח ו 3 כפיות אבקת אפיה עד לתערובת אחידה.
▪️ מקפלים בעדינות את התערובת לקצף החלבונים עד לאיחוד.
▪️ מוציאים כוס מהתערובת בזהירות ומוסיפים כפית קקאו, רבע כפית אבקת אפיה וכפית מיץ תפוזים.
▪️ שופכים את התערובת הבהירה לתבנית קוטר 24 (או לסיר פלא – בלי לשמן את התבנית, או לתבנית חד פעמי עגולה או מרובעת – עם נייר אפיה) ומעל זה את התערובת הכהה ומקשקשים עם שיפוד.
▪️ מכניסים לתנור בחום של 170 מעלות, מדף שני מלמטה למשך 50 דקות (אין לפתוח את התנור לפני 50 דקות).
▪️ לאחר 50 דקות פותחים ובודקים עם שיפוד, אם מוכן משאירים לעוד כמה דקות, אם לא מוכן ממשיכים לעוד 10 דקות ובודקים שוב.
מתכונים: מלי מאירוב עיצוב: בתשי כוחיי
© 2019 כל הזכויות שמורות לקמח מלכים