fbpx

מתכון לפרסבורגר פרג

אוהבים פרג? קבלו את מלכת עוגות הפרג - הפרסבורגר פרג. בצק הפרסבורגר הוא שילוב של בצק שמרים לבצק פריך וזה סוד קסמו, מבחוץ פריך ומגרה, בפנים רך ונעים! דמיינו עכשיו קפה קטן, קצת שקט ופרוסת פרסבורגר פרג. גן עדן!

  • 3 כוסות קמח לבן מנופה "נפלאות"
  • 1 כף שמרים יבשים
  • רבע כוס סוכר
  • 3/4 כוס חלב
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 150 גרם חמאה רכה – חתוכה לקוביות

למלית

  • 2 כוסות פרג טחון טרי
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כף דבש
  • קליפת לימון מגורדת
  • 1 כף ביסקויטים או שקדים טחונים

 

להברשה

  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס מים
  • 1 כפית מיץ לימון

המתכון בכוס ח"פ לשתיה חמה או כוס מדידה

מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים והסוכר, מערבבים ומוסיפים את החלב, הביצה, החלמון ותמצית וניל ולשים עד לאיחוד הבצק.

ממשיכים בלישה ומוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה במשך 12 דקות עד לקבלת בצק רך – רך (התוצאה אומנם דביקה מעט אבל הבצק נעים – ניתן להוסיף חלב במידת הצורך).

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 4 שעות או לילה שלם (הבצק לא אמור לתפוח יתר על המידה המטרה בעיקר לתת מנוחה).

בנתיים מכינים את המילוי:
מכניסים לסיר את החלב, הסוכר והחמאה.

לאחר שהסוכר נמס מוסיפים את הפרג ומערבבים.

מורידים מהאש ומוסיפים את קליפת הלימון המגורדת, את הדבש ואת הביסקויטים או השקדים הטחונים ומכניסים למקרר.

כעת מוציאים את הבצק מקמחים את משטח העבודה והבצק ומחלקים ל 3 חלקים.

מרדדים כל חלק, מורחים את המילוי במרכז הבצק לכל אורכו, מגלגלים לרולדה הדוקה ובעזרת כף לוחצים ומשטיחים.

חורצים את החלק העליון (3 חריצים) בעזרת סכין, מניחים בתבנית למנוחה למשך 45 דקות, מברישים חלמון עם כפית סוכר וכפית מים 3 פעמים בזמן המנוחה ומכניסים לתנור בחום של 170 מעלות (לא טורבו).

מכינים את מי הסוכר להברשה – מבשלים את המים הסוכר והלימון במשך כמה דקות עד שמסמיך מעט.

מוציאים את העוגות מהתנור ומברישים.