fbpx

רוגלך שוקולד עסיסי

כשמדברים על רוגלך במילוי שוקולד, מתכוונים בדיוק לזה. טעים, רך ועסיסי! כפי שרק מלי מאירוב שלנו יודעת להכין.

לבצק:
▪️ 3 כוסות קמח כוסמין לבן (או קמח נפלאות רגיל)
▪️ כף שמרים יבשים
▪️ 5 כפות סוכר
▪️ ביצה
▪️ 3/4 כוס מים
▪️ רבע כוס שמן
▪️ כפית תמצית וניל

למלית:
▪️ 5 כפות קקאו
▪️ 4 כפות שוקולית
▪️ כפית קינמון
▪️ 5 כפות סוכר
▪️ כ – 7 כפות שמן

להברשה:
▪️ ביצה
▪️ כפית מים

לציפוי:
▪️ כוס סוכר
▪️ 3/4 כוס מים

*️⃣ השימוש בקמח כוסמין יכול לפעמים להטעות בעת הוספת מים משום שהוא עלול להיראות יבש בתחילת הלישה, לכן מומלץ להוסיף מים בזהירות ותוך כדי לישה! *️⃣ המתכון בכוס מדידה או בכוס ח"פ לשתיה חמה

▫️ מכניסים לקערה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים.
▫️ מוסיפים את הביצה והמים, מתחילים בלישה, מוסיפים את השמן ותמצית הוניל וממשיכים ללוש במשך 8 דקות עד לקבלת בצק גמיש ורך. (אם יש צורך אפשר להוסיף טיפות מים בזהירות).
▫️ מפזרים מעט קמח בדפנות הקערה, מרימים את הבצק, מניחים בקערה משומנת מעט, מכסים ומשאירים לתפיחה במשך שעה וחצי.
▫️ בנתיים מכינים את המלית, מכניסים את כל המצרכים לקערה ומערבבים עד לקבלת תערובת משחתית.
▫️ מרדדים את הבצק למרובע דק על משטח טיפה משומן, מורחים את המלית ומקפלים לשנים.
▫️ מרדדים שוב למלבן, חותכים למשולשים, ומגלגלים לשבלול (רוגלע) מהבסיס הרחב לכיוון השפיץ.
▫️ מסדרים את הרוגלך בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווח של 4-5 ס"מ בין אחד לשני, מכסים במגבת ומניחים להתפחה נוספת במשך שעה.
▫️ מברישים ביצה עם כפית מים ומכניסים לתנור בחום של 175 מע' אפיה רגילה למשך 25 דקות.
▫️ מכינים את הציפוי: מרתיחים את המים והסוכר במשך 5 דקות ומקררים.
▫️ מוציאים מהתנור ומברישים.