הצטרפו למועדון "נפלאות באפיה" ותקבלו למייל שלכם מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו.

מתכונים: מלי מאירוב עיצוב: בתשי כוחיי
© 2019 כל הזכויות שמורות לקמח מלכים
המצרכים: ✍️
▪️ 3 וחצי כוסות קמח (חצי קילו)
▪️ כף שמרים יבשים או חצי שקית שמרית
▪️ כפית סוכר
▪️ 5 כפות שמן זית / קנולה
▪️ כוס ורבע מים פושרים
▪️ כפית מלח
אופן ההכנה: ✍️
▫️ מכניסים לקערה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים.
▫️ מוסיפים את השמן וכ 3/4 כוס מים, מתחילים בלישה ומוסיפים את המלח.
▫️ ממשיכים בלישה במשך 10 דקות עד לקבלת בצק חלק. – אם יש צורך ממשיכים לטפטף מעט מים תוך כדי לישה (אבל ממש בטיפות!!)
▫️ מכדררים את הבצק, משמנים אותו מעט, ומניחים בקערה מכוסה בניילון למשך שעה.
▫️ מוציאים על משטח מקומח, מחלקים את הבצק ל – 8 כדורים, מכסים במגבת למשך 20 דקות נוספות, ומרדדים כל כדור לגודל פיתה על משטח מקומח.
▫️ מחלקים נייר אפיה ל – 4, מקמחים, מניחים כל פיתה על חלק הנייר המחולק, ומכסים במגבת למשך כחצי שעה.
▫️ מחממים מחבת טפלון על אש גבוהה, ולאחר שמתחמם מנמיכים את הלהבה.
▫️ מרימים את נייר האפיה עם הפיתה, הופכים בזהירות לתוך המחבת, ומסירים את הנייר.
▫️ מחכים כדקה או שתים והופכים. (במידה ועדיין לא התנפח יש לחכות עוד קצת עד לתפיחה).
▫️ מוציאים לצלחת, מכסים במגבת, ומגישים חם..
מתכונים: מלי מאירוב עיצוב: בתשי כוחיי
© 2019 כל הזכויות שמורות לקמח מלכים