fbpx

פיתות במחבת מקמח כוסמין לבן

חברה, לא להתמלא מהסטייקים, יש מספיק פיתות❗️ ? של מלי מאירוב. ומקמח נפלאות.

המצרכים: ✍️

▪️ 3 וחצי כוסות קמח (חצי קילו)
▪️ כף שמרים יבשים או חצי שקית שמרית
▪️ כפית סוכר
▪️ 5 כפות שמן זית / קנולה
▪️ כוס ורבע מים פושרים
▪️ כפית מלח

1️⃣ השימוש בקמח כוסמין יכול לפעמים להטעות בעת הוספת מים משום שהוא עלול להיראות יבש בתחילת הלישה, לכן מומלץ להוסיף מים בזהירות ותוך כדי לישה! 2️⃣ אפשר לנסות לכסות את המחבת עם הפיתות לפרק זמן מסויים 3️⃣ המידות בכוס מידה אוניברסלי או בכוס ח"פ לשתיה חמה

אופן ההכנה: ✍️

▫️ מכניסים לקערה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים.
▫️ מוסיפים את השמן וכ 3/4 כוס מים, מתחילים בלישה ומוסיפים את המלח.
▫️ ממשיכים בלישה במשך 10 דקות עד לקבלת בצק חלק. – אם יש צורך ממשיכים לטפטף מעט מים תוך כדי לישה (אבל ממש בטיפות!!)
▫️ מכדררים את הבצק, משמנים אותו מעט, ומניחים בקערה מכוסה בניילון למשך שעה.
▫️ מוציאים על משטח מקומח, מחלקים את הבצק ל – 8 כדורים, מכסים במגבת למשך 20 דקות נוספות, ומרדדים כל כדור לגודל פיתה על משטח מקומח.
▫️ מחלקים נייר אפיה ל – 4, מקמחים, מניחים כל פיתה על חלק הנייר המחולק, ומכסים במגבת למשך כחצי שעה.
▫️ מחממים מחבת טפלון על אש גבוהה, ולאחר שמתחמם מנמיכים את הלהבה.
▫️ מרימים את נייר האפיה עם הפיתה, הופכים בזהירות לתוך המחבת, ומסירים את הנייר.
▫️ מחכים כדקה או שתים והופכים. (במידה ועדיין לא התנפח יש לחכות עוד קצת עד לתפיחה).
▫️ מוציאים לצלחת, מכסים במגבת, ומגישים חם..