fbpx

פלוט – מקלוני לחם

מקלוני לחם מיוחדים וטעימים, הישר מצרפת.
  • דרגת קושי: בינונית
  • זמן הכנה והתפחה: כשעתיים
  • זמן האפיה: 52 דקות
  • כמות: 41 יחידות

המצרכים:

  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח חיטה 80% נפלאות
  • 400 גרם (3 כוסות) קמח כוסמין 100% נפלאות
  • 14 גרם (2 כפות) גלוטן
  • 265 גרם מחמצת
  • 8 גרם (1.5 כפיות) מלח
  • 190 מ"ל (3/4 כוס) מים
  • 60 גרם (1/3 כוס) קינואה מושרית
  • 100 גרם (12 יחידות) משמש מיובש
  • 60 גרם (1/2 כוס) שבבי שקדים קלויים

לציפוי:

  • שיבולת שועל עבה ושומשום
מתכון: אורית עובדיה. צילום וסטיילניג – לינוי ודרור. פורסם בעיתון "המודיע"
  • הניחו קמחים, גלוטן ומחמצת בקערת המיקסר וערבלו בעזרת וו הלישה.
  • מזגו מים בהדרגה תוך כדי לישה
  • הוסיפו מים ותוספות ולושו במשך 10 דקות.
  • כסו והניחו בצד לתפיחה במשך כ – 30 דקות.
  • קפלו את הבצק ל – 3 והניחו לתפיחה נוספת במשך כ – 20 דקות.
  • חממו תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  • חלקו לכדורים במשקל של 85 גרם, כסו והניחו למנוחה של 15 דקות.
  • שטחו מעט כל כדור ידנית, קפלו וגלגלו לצורת חליל.
  • סדרו בתבנית עם נייר אפיה, כסו והניחו לתפיחה במשך כ – 20 – 25 דקות.
  • הברישו במים, זרו ציפוי והעבירו לתנור לאפיה במשך 25 דקות.