fbpx

שבלולי שמרים במילוי גבינה מלוחה מקמח כוסמין בהיר 80%

מאפה מפנק ומרשים של מלית גבינות וירקות עטופה בבצק שמרים ריחני ומזמין. פשוט נפלא!

לבצק:
▪️ 3 וחצי כוסות קמח כוסמין 80%
▪️ כף שמרים יבשים
▪️ כף דבש
▪️ 2 ביצים
▪️ רבע כוס חלב
▪️ 100 גר' חמאה רכה או מחמאה
▪️ כפית מלח

למילוי:
▪️ 250 גר' בולגרית מפוררת
▪️ 250 גר' גבינה צהובה מפוררת
▪️ 4 כפות גבינה לבנה (או קוטג')
▪️ חצי כוס שמנת חמוצה
▪️ כפית מחית פסטו
▪️ 2 בצלים ירוקים קצוצים
▪️ 6 עגבניות שרי חתוכות

לציפוי:
▪️ ביצה טרופה
▪️ שומשום ופרמז'ן (או עגבניות ופטרוזיליה)

1️⃣ האפיה במדף שני מלמטה, 2 פסים ללא מאוורר. 2️⃣ ניתן להקפיא לאחר האפיה. 3️⃣ כוס מדידה או כוס ח"פ לשתיה חמה.

אופן ההכנה:
▫️ מכניסים לקערה את הקמח, הדבש והשמרים ומערבבים.
▫️ מוסיפים את הביצים והחלב ומתחילים ללוש במשך 5 דקות.
▫️ מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש במשך 12 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך, חלק ומבריק.
(בשלב הזה הוא ייראה מעט דביק, הוא ישתפר לאחר השהיה במקרר).
▫️ מפזרים כף קמח על הבצק, מרימים ומניחים על ניילון נצמד, עוטפים ומכניסים למקרר למשך 3 שעות עד לילה.

מכינים את המילוי:
▫️ מכניסים הכל לקערה, מערבבים ומכניסים למקרר.
▫️ מוציאים את הבצק, מחלקים ל – 2 (ומחזירים חלק אחד למקרר).
▫️ מרדדים את הבצק על משטח מקומח, מורחים חצי מהמילוי, מגלגלים לרודלה, חותכים לפרוסות ומניחים בתבנית משומנת כשהפתחים כלפי מעלה.

▫️ אותו הדבר גם בחלק הבצק השני.

▫️ מכסים למשך שעה וחצי, מורחים ביצה טרופה, מפזרים את הציפוי ואופים עד להזהבה (כ 30 דקות) בחום 175 מעלות.