fbpx

שבלולי שמרים קינמון

אין כמו מאפה שמרים טרי שממלא את הבית בריח נפלא ושכיף להגיש אותו עם קפה בכל הזדמנות. קבלו מתכון קל הכנה וטעים במיוחד שאי אפשר לסרב לו.

לבצק:

3 כוסות קמח לבן מנופה

1 כף שמרים יבשים

100 גרם חמאה רכה או מחמאה

גרידה מחצי לימון

4\1 כוס סוכר

1 ביצה

שליש כוס חלב או מים

1/4 כפית מלח

 

לציפוי:

1 ביצה טרופה

כמה טיפות מייפיל

 

לסירופ סוכר:

3/4 כוס מים

1 כוס סוכר

כפית מיץ לימון

 

למלית קינמון:

כוס סוכר חום

2 כפיות קינמון

75 גרם חמאה או מחמאה מומסת

*המידות בכוס אוניברסלית או בכוס ח"פ לשתיה חמה

שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח הסוכר והשמרים ומתחילים לערבל במהירות נמוכה.

בקערה נפרדת שמים ביצה שמן מים (או חלב) וגרידת הלימון וטורפים לבלילה אחידה.

יוצקים את הבלילה לקערה עם הקמח בהדרגה, מגביהים את מהירות המיקסר, מוסיפים את המלח ולשים כ 10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש אך לא דביק. אם הבצק קשה מידי ניתן להוסיף מעט מים.

משמנים מעט את הידים ויוצרים כדור מהבצק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת מכסים במגבת או בנילון נצמד ומתפיחים כשלש שעות (או לילה במקרר).

מכינים את המלית :

מערבבים קינמון וסוכר חום בקערה

מוציאים את הבצק על משטח עבודה מקומח היטיב, מרדדים את הבצק למלבן (לא דק מדי ולא דבוק לשיש), מורחים את החמאה (או המחמאה) המומסת, ומפזרים את מלית הקינמון.

מגלגלים לרולדה, פורסים לחתיכות רחבות ומסדרים את השבלולים בתבנית משומנת כלפי מעלה.

מכסים בניילון נצמד, משאירים למנוחה כחצי שעה מורחים ביצה טרופה ומזלפים טיפות מייפל.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מע' עד להזהבה (כ 30 דקות).

בינתיים מכינים סירופ סוכר שמים בסיר את המים הסוכר ומיץ הלימון, מביאים לרתיחה, מבשלים על אש נמוכה כ8 דקות עד שמסמיך מעט. מורידים מהאש ומצננים.

מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה סירופ סוכר.

(לקבלת צבע לבן יותר אפשר לערבב 100 גרם אבקת אפיה עם 2 כפות חלב או מים ולטפטף)