fbpx

בייגל אישי מתוק מקמח כוסמין בהיר 80%

מחפשים משהו קליל לפתוח את הבוקר? רעיון לארוחה קלה בסיום היום? תנסו לחשוב על בייגל שמרים אישי. הוא טעים הוא משביע והוא מקמח כוסמין 80% – מאפה שהוא נטו רווח!
כמות: 8 יחידות
רמת קושי: קל עד בינוני
זמן הכנה והתפחה: כשעתיים

החומרים:

4 כוסות קמח כוסמין בהיר 80%
כף וחצי שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
שקית סוכר וניל
כפית תמצית וניל
רבע כוס שמן
ביצה טרופה
בין חצי כוס לכוס ורבע – מים
רבע כפית מלח

לסירופ:

כוס וחצי סוכר
כוס וחצי מים
כף דבש
כפית מיץ לימון

אופן ההכנה:

– מכניסים לקערה את הקמח השמרים והסוכר, מערבבים, מוסיפים חצי כוס מים ומתחילים בלישה.

– מוסיפים ביצה, סוכר וניל, תמצית וניל, שמן ועוד מעט מים וממשיכים ללוש במשך 8 דקות תוך כדי הוספת טיפות מים לפי הצורך.

– מוסיפים מעט מלח ולשים עד לקבלת בצק חלק, אלסטי וטיפה דבוק לקרקעית הקערה מכסים למשך כ 40 דקות.

– מוציאים את הבצק למשטח משומן ועם יד משומנת מחלקים ל 8 כדורים שווים.

– מרדדים כל כדור, מגלגלים לרולדה, ממשיכים לגלגל לגליל ארוך, חותכים באמצע ומלפפים את שני הגלילים כמו צמה.

– סוגרים לחישוק, מניחים בתבנית (מקפידים לשמור על רווחים) ומכסים שוב למשך 45 דקות.

– מברישים ביצה טרופה, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות עד להזהבה.

בנתיים מכינים את הסירופ:
– מכניסים לסיר את כל המצרכים ומבשלים עד לרתיחה.

– מנמיכים את האש למשך כמה דקות נוספות ומקררים.

– מוציאים את המאפים ומברישים את הסירופ

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!