fbpx

לחם מקמח כוסמין לבן

זוכרים את הלחם של פעם? לחם שלם – לא פרוס עם קרום קשה ופריך שניתן לחתוך ממנו פרוסות עבות. זה בדיוק הלחם הזה. כיכר לחם עגולה עם קרום פריך וכמובן עשוי מקמח כוסמין איכותי.
כמות: 2 כיכרות לחם

החומרים:

לבצק

3 כוסות קמח כוסמין לבן מתוצרת נפלאות

1 כף שמרים יבשים

1כף סוכר

1 כף שמן זית

כ-1+1/4 כוסות מים פושרים

1 כפית מלח

אופן ההכנה:

אופן ההכנה

בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומתחילים לערבל במהירות איטית. מוסיפים שמן ומים בהדרגה. מגבירים מהירות, מוסיפים מלח ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. אם הבצק קשה ניתן להוסיף לו מעט מים.

משמנים מעט את הידיים, יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה משומנת מעט. מכסים ומתפיחים כשעה.

מקמחים משטח עבודה. מחלקים את הבצק ל-2, מעצבים מכל חלק כדור ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה מקומח.

מכסים במגבת ומתפיחים שעה.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

בעזרת סכין חדה יוצרים בעדינות 3 חתכים לא עמוקים, בכל כדור בצק. מתיזים מעט מים על כדורי הבצק ואופים כ-10 דקות. אחרי 10 דקות מתיזים שוב מים וממשיכים לאפות עוד כ-25 דקות, עד שהקרום מתקשה וכשנוקשים בתחתית הלחם שומעים צליל חלול.

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!