fbpx

לחמניות שאור

לחמניות טעימות ובריאות עם חמיצות קלה. לא לשכוח להכין מחמצת!
כמות: 13-13 לחמניות, תלוי בגודל
רמת קושי: בינוני
זמן הכנה והתפחה: כשעתיים
זמן אפייה: 25 דקות

החומרים:

300 גרם (2 כוסות) קמח חיטה "נפלאות" 80%
200 גרם (1.5 כוסות) קמח כוסמין נפלאות 80%
15 גרם (2 כפות) גלוטן *16 גרם (1/2 כף) דבש
250 גרם מחמצת
16 גרם (2.5 כפות) מלח
230 מ"ל (כוס) מים
50 גרם (1/2 כוס) פרג שלם
30 גרם (1/4 כוס) גרעיני חמניה

לציפוי:

פרג וגרעיני חמניה

אופן ההכנה:

– הניחו קמחים, גלוטן, דבש ומחמצת בקערת המיקסר וערבלו בעזרת וו הלישה.

– מזגו מים בהדרגה תוך כדי לישה.

– הוסיפו מלח ותוספות ולושו במשך 10 דקות.

– כסו והניחו בצד לתפיחה במשך כ – 30 דקות.

– קפלו את הבצק ל – 3 והניחו לתפיחה נוספת במשך כ – 20 דקות.

– חממו תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.

-חלקו כדורים במשקל של 80 גרם, כסי והניחו למנוחה של 15 דקות.

– שטחו מעט כל כדור באופן ידני וקפלו עד לקבלת צורת לחמניה קנה אובלית.

– סדרו בתבנית על נייר אפיה, כסו והניחו לתפיחה במשך כ – 25 – 20 דקות.

– הברישו במים, זרו ציפוי והעבירו לתנור לאפיה במשך 25 דקות.

* טיפ מהשף: אני אופה את הלחמניות האלו שנים, ומעולם לא יצאו כל כך קלות וטעימות.
מעולם לא יצאו כל כך עדינות כמו בפעם שהשתמשתי בקמח נפלאות.

מתכון: אורית עובדיה. צילום וסטיילינג: לינוי ודרור. פורסם בעיתון המודיע

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!