fbpx

מתכון לפרעצל

פרעצל, הבייגל האהוב והמיוחד ממחוזות שונים באירופה, אצלכם במטבח.
כמות: 15 יחידות.
רמת קושי: קל
זמן הכנה והתפחה: חצי שעה
זמן אפייה: 25 דקות.

החומרים:

▪ק"ג קמח נפלאות

▪70 גרם (1/3 כוס) סוכר דמררה

▪17 גרם (כף וחצי) שמרים יבשים

▪250 מ"ל (כוס) בירה לבנה

▪300 מ"ל (כוס ורבע) מים

▪24 גרם (כף ורבע) מלח

לבישול:

▪50 גרם (1/4+6 כפות) סודה לשתיה

▪ליטר מים

▪מעט מלח גס או סוכר גבישי למזרה

אופן ההכנה:

▫הניחו קמח, סוכר ושמרים בקערת המיקסר וערבלו בעזרת וו הלישה.

▫מזגו בירה ומים בהדרגה תוך כדי לישה.

▫הוסיפו מלח ולושו במשך 10 דקות.

▫כסו והניחו בצד לתפיחה במשך כ- 45 דקות.

▫חממו תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.

▫חלקו לכדורים במשקל של 110 גרם, כסו והניחו למנוחה של 15 דקות.

▫גלגלו לנקניק צר וארוך, הצליבו קצוות ליצירת האות ע' וקפלו לצורת בייגל שמיניות.

▫הרתיחו סיר (עדיף סוטאז') עם מים וסודה לשתיה, בשלו את הפרעצל 1-2 דקות מכל צד (כל פעם 2-3 במקביל).

▫סדרו בתבנית עם ניר אפיה, זרו מעט מלח גס/סוכר גבישי והעבירו לתנור לאפיה למשך כ-25 דקות.

 

אורית עובדיה

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!