fbpx

סופגניות מדהימות, אפויות וללא נקיפות מצפון מקמח כוסמין 80%

חג יפה חנוכה, אין ספק, הנרות השירים המשפחה, ורק הסופגניה איך נאמר? היא פחות משתלבת, טעים אבל… בדיוק מהסיבה הזאת, מלי מאירוב האלופה שלנו הפשילה שרוולים והכינה לנו מתכון סופגניות בריא ללא שמן וללא טיגון, והכי חשוב לא פחות טעים מכל סופגניה אחרת! עכשיו החג הזה יהיה מושלם באמת!
רמת קושי: קל עד בינוני
זמן הכנה והתפחה: 4.5-5 שעות
זמן אפייה: 20 דקות

החומרים:

3 כוסות קמח כוסמין בהיר 80% / חיטה 80% / קמח לבן מתוצרת נפלאות
1 כף שמרים יבשים
5 כפות סוכר
2 ביצים טרופות
רבע כוס חלב או מים
1 כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה רכה או מרגרינה (ועוד 50 גרם למרוח לאחר האפיה)
רבע כפית מלח

אופן ההכנה:

– מכניסים לקערה את הקמח השמרים והסוכר ולערבב.

– מוסיפים את הביצים, החלב (או המים), את הוניל והחמאה ולשים במשך 12 דקות.

– מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כמה דקות נוספות.

– מרימים את הבצק, מניחים על ניילון נצמד, עוטפים אותו ומכניסים למקרר למנוחה למשך 3 שעות או יותר (אפשר להשאיר גם ללילה שלם).

– מוציאים את הבצק ומחלקים ל 12 כדורים או בכל גודל אחר שתבחרו.

– מניחים בתבנית ומכסים בניילון נצמד (בצורה רופפת שלא ידבק לבצק).

– מניחים לשעה נוספת.

– ממיסים 50 גרם חמאה (או מרגרינה) ומורחים מעל.

– מכניסים לתנור בחום 175 מעלות ללא טורבו (מדף שני מלמטה) למשך 20 דקות או עד שמזהיב.

– מפזרים אבקת סוכר וממלאים בריבה או כל טוב אחר שתמצאו לנכון.

*קמח כוסמין נוטה לתפוח מעט לרוחב מאשר בגובה

*להקפיד שהבצק יהיה רך, במידה וצריך יש להוסיף מעט חלב או מים

מתכון: מלי מאירוב

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!