fbpx

פיצה מקמח כוסמין בהיר 80%

פיצה, המאכל האהוב והאולטימטיבי לכל זמן, בכל מקום, לילדים, למבוגרים, כארוחה, כתחליף לארוחה – כעת בגירסה מחודשת ומונגשת על ידי מלי מאירוב שהכינה מהקמח המעולה שלנו, פיצה שהמלכה האיטלקית מרגריטה הייתה גאה בה!
רמת קושי: קל
זמן הכנה והתפחה: כשעה וחצי
זמן אפייה: 10 דקות

החומרים:

1 ק"ג קמח כוסמין בהיר 80% מתוצרת נפלאות
2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
בין 3 – 4 כוסות מים
5 כפות שמן זית
4 כפות שמן רגיל
1 כף מלח

לרוטב:

3 כפות שמן (לטיגון)
5 עגבניות מקולפות ומרוסקות (אפשר להשתמש בקופסה עגבניות מרוסקות משימורים)
3 כפות רסק עגבניות
כפית סוכר
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 שיני שום כתוש
3 עלי בזיליקום
1 כף אורגנו מיובש

תוספות:
גבינה צהובה, מוצרלה וכל תוספת שאוהבים

אופן ההכנה:

– מכניסים לקערה את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים.

– מוסיפים 2 וחצי כוסות מים ואת השמנים ומתחילים ללוש.

– מוסיפים את המלח, ממשיכים בלישה, מוסיפים מים לפי הצורך ולשים כ 12 דקות עד שהבצק מנותק מהדפנות.

– מכסים למשך כ 10 דקות, לשים 4 דקות נוספות ומכסים שוב למשך 45 דקות.

– מחלקים את הבצק ל 4 כדורים שווים ומכסים.

– מרדדים על משטח מקומח ומעבירים לתבנית עגולה מחוררת ומקומחת.

– מורחים את הרוטב ומפזרים את הגבינה וכל תוספת שאוהבים ומניחים למשך 10 דקות.

– מכניסים לתנור (מדף שני מלמטה) בחום 220 מעלות טורבו למשך 10 דקות.

רוטב:
– מחממים את השמן במחבת, מכניסים את כל המצרכים, מבשלים על אש נמוכה במשך 5 דקות, ומקררים.

* במקום תבנית מחוררת אפשר להניח על נייר אפייה על גבי הרשת ללא תבנית
* המתכון בכוס מדידה או בכוס ח"פ חמה
* אין להשתמש בתבנית חד פעמית
* חשוב לציין שוב, שקמחים מלאים סופחים יותר מים.

מתכון: מלי מאירוב

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!