fbpx

פלוט – מקלוני לחם

מקלוני לחם מיוחדים וטעימים, הישר מצרפת.
כמות: 41 יחידות
רמת קושי: בינוני
זמן הכנה והתפחה: כשעתיים
זמן אפייה: 52 דקות

החומרים:

100 גרם (3/4 כוס) קמח חיטה 80% נפלאות
400 גרם (3 כוסות) קמח כוסמין 100% נפלאות
14 גרם (2 כפות) גלוטן
265 גרם מחמצת
8 גרם (1.5 כפיות) מלח
190 מ"ל (3/4 כוס) מים
60 גרם (1/3 כוס) קינואה מושרית
100 גרם (12 יחידות) משמש מיובש
60 גרם (1/2 כוס) שבבי שקדים קלויים

לציפוי:

שיבולת שועל עבה ושומשום

אופן ההכנה:

– הניחו קמחים, גלוטן ומחמצת בקערת המיקסר וערבלו בעזרת וו הלישה.

– מזגו מים בהדרגה תוך כדי לישה

– הוסיפו מים ותוספות ולושו במשך 10 דקות.

– כסו והניחו בצד לתפיחה במשך כ – 30 דקות.

– קפלו את הבצק ל – 3 והניחו לתפיחה נוספת במשך כ – 20 דקות.

– חממו תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.

– חלקו לכדורים במשקל של 85 גרם, כסו והניחו למנוחה של 15 דקות.

– שטחו מעט כל כדור ידנית, קפלו וגלגלו לצורת חליל.

– סדרו בתבנית עם נייר אפיה, כסו והניחו לתפיחה במשך כ – 20 – 25 דקות.

– הברישו במים, זרו ציפוי והעבירו לתנור לאפיה במשך 25 דקות.

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!