fbpx

רולדות בצק פריך במילוי תמרים מקמח לבן

מתכון מיוחד שתמיד הולך, כשמגיעים אורחים או כששבת מתקרבת, עם קפה בבוקר או עם תה בערב. רולדות בצק פריכות מתוקות ונמסות בפה בכל פעם שתרצו לפנק או להתפנק

החומרים:

המדידה בכוס אוניברסלית או כוס חד פעמי חמה:

3 וחצי כוסות קמח חיטה לבן מתוצרת נפלאות (או קמח כוסמין 80%)

2 כפות אבקת סוכר

2 כפיות אבקת אפיה

2 שקיות סוכר וניל

200 גרם חמאה או מרגרינה

חצי כוס מיץ תפוזים (או חלב)

שליש כוס שמן

למילוי:

ממרח תמרים
קינמון

אופן ההכנה:

מכניסים לקערה את הקמח, אבקת סוכר, סוכר וניל ואבקת אפיה ומערבבים.

מוסיפים את החמאה, את המיץ והשמן ומעבדים לבצק נעים ואחיד.

מחלקים ל – 4 חלקים שווים, מכדררים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.

מוציאים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח, מורחים ממרח תמרים ומפזרים קינמון מעל.

מגלגלים לרולדה וחותכים למעין פרוסות לפי הגודל הרצוי (לא עד הסוף).

מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ואופים במשך כ – 25 דקות עד שהן לבנות ומפזרים אבקת סוכר.

* לשמור בקופסה אטומה

* אפשר להחליף את ממרח התמרים בכל ממרח אחר שטעים לכם

הצטרפו למועדון 'נפלאות באפיה'

וקבלו למייל מתכונים טובים, טיפים מעולים לאפיה ועוד. הרשמו כאן ואתם בפנים. בואו!